Publiquen les bases de la iniciativa, a la qual es poden presentar propostes fins al  13 d’octubre

La regidoria de Cultura, encapçalada per Verònica Ruiz, ha fet una crida pública a artistes locals i de la provincia y galeries d’art per tal que presenten propostes per a l’ampliació del fons artístic contemporani de la ciutat. Amb aquesta iniciativa, el consistori busca “donar suport a un altre dels sectors culturals que ha patit i pateix plenament les conseqüències de la crisi sanitària, el sector de les arts plàstiques”, com ha explicat l’edil de Compromís, titular de Cultura en l’Ajuntament de Castelló.

La iniciativa està dotada amb 100.000 euros i suposa “un acció més del nostre pla de xoc cultural per tal de donar suport als diferents professionals d’aquests sectors, que tants llocs de treball i tant dinamisme econòmic i social aporten a la nostra ciutat i a les nostres comarques”, en paraules de Ruiz.

D’aquesta manera, tal com recullen les bases publicades al Butlletí Oficial de la Província (BOP), les propostes es poden presentar fins el 13 d’octubre. Cada artista pot presentar un màxim de 3 obres i cada galeria un màxim de 10 ofertes d’adquisició.

La selecció de les obres la realitzarà una comissió especialitzada en l’adquisició d’obra contemporània i el preu de cada peça no podrà superar els 11.000 euros. Les obres adquirides seran lliurades al consistori per part dels contractistes i l’administració pública haurà de fer públic el llistat d’obres incorporades a la col·lecció. Per a optar a aquest pla, les persones o empreses candidates han d’estar donades d’alta a l’IAE en aquesta activitat i al corrent de les obligacions fiscals.

La informació relativa a aquestes bases, es trovar a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ( https:// se de .castell o.es/), i en el Museu de la Ciutat de Castelló (Mucc), situat a la plaça de l’Hort dels Corders.

Cal recordar que la regidoria de Cultura, encapçalada per Compromís, ja ha fet públiques unes altres bases per tal de donar suport a les sales de concerts amb una línia de subvencions dotada amb 60.000 euros per tal de programar espectacles musicals. Aquesta iniciativa es presenta com un recurs per ajudar els locals que han vist reduïda la seua activitat per la crisi sanitària i que ara han de mantenir aforaments limitats. A més, el compromís del departament encapçalat per Ruiz és reprogramar la major part de les activitats que van haver de ser cancel·lades després de la publicació del decret d’estat d’alarma.