Castelló reforça el seu model urbà sostenible i instal·larà gràcies al cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de la ciutat cinc punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Lúltima Junta de Govern Local ha aprovat l’expedient de contractació del projecte, amb el qual s’obri el procés d’adjudicació de la ubicació d’aquests assortidors elèctrics, amb un pressupost de 124.267,29 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Els punts de recàrrega s’emplaçaran al carrer Riu de la Plata, enfront de l’estació de tren; en la travessia Benifazar (zona de l’Hospital General); carrer Gaibiel; tinència d’Alcaldia del Grau i en l’avinguda Chatellerault, a l’altura del Palau de la Festa.

Al costat dels punts de recàrrega als quals s’ha donat llum verda aquesta setmana, s’ha renovat ja gràcies al finançament d’Europa la flota municipal de vehicles –amb 19 nous turismes, furgonetes i ciclomotors 100% elèctrics i de baixes emissions que evitaran 25 tones de CO₂ a l’any- i s’han substituït amb tecnologia LED 1.400 punts de l’enllumenat públic de Castelló, que reduiran en 66.000 euros a l’any la factura elèctrica municipal.

La macro operació d’eficiència energètica preveu també la millora integral de la instal·lació energètica en edificis municipals i la seua rehabilitació amb les tecnologies més innovadores.

És una de les dotze operacions que perfilen l’EDUSI Castelló, que injectarà en la capital de la Plana fins a l’any 2022 un total de 20,2 milions d’euros cofinançats per FEDER per a materialitzar projectes d’impacte social, ambiental i innovador.