Ignasi Garcia: «Les inversions que hem fet a Castelló no serviran per a res si València ens fa competència deslleial»

Castelló de la Plana, 17 d’abril de 2021

Compromís per Castelló ha advertit sobre com l’ampliació del port de València ja destrueix llocs de treball i fa baixar la competitivitat de Castelló i de les comarques del nord, sense suposar un gran increment a l’inversa. Per a la formació valencianista, es tracta d’una “mala notícia”. En eixe sentit, el portaveu local de Compromís, Ignasi Garcia ha insistit en què “les inversions que hem fet a Castelló no serviran per a res si a 60 quilòmetres hi ha un macroport amb infraestructures faraòniques, no serviran per a res si València tira endavant amb una proposta que ens fa competència deslleial”.

Des de Compromís per Castelló proposen insisteix en la necessitat del corredor mediterrani,  “per a incrementar la competitivitat del port de Castelló de la resta de ports valencians”.  Per al portaveu local de Compromís “aquest model de creixement no beneficia ningú i, el més important, perjudicarà moltes famílies i moltes empreses que depenen directament de l’activitat portuària”. Garcia ha recordat, a més a més, al president del Port de València que “la seua empresa té la funció de donar servei logístic de qualitat a l’economia productiva del país, i no créixer a costa dels altres”. 

Compromís per Castelló defensa que la ciutat ha d’invertir per crear accessos al port des del sud i també en la creació d’una plataforma intermodal. Aquestes inversions aspiren a “millorarà el posicionament del port de Castelló des del punt de vista logístic i a alimentar la indústria de la zona”.

Però amb l’ampliació del port de València, aquestes inversions poden acabar desaprofitades si  altres institucions públiques com Puertos del Estado inverteixen per a fomentar la competitivitat entre entitats públiques.  Per a Ignasi Garcia “les inversions han d’anar destinades a una estratègia conjunta, una estratègia portuària i logística valenciana, en la qual es tinga en compte l’equilibri territorial i la resta de ports del territori valencià ”. 

D’aquesta manera, el portaveu local de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia ha mostrat el suport a l’alcalde de València, Joan Ribó, en les crítiques a l’ampliació del port de València. Per a Garcia és un “projecte que amb la nova realitat climàtica i econòmica és anacrònic i perillós per les conseqüències quant a la mobilitat que haurà de suportar un increment de camions i per als pobles del sud de València”. A més, el portaveu nacionalista afirma que “és persistir en un model econòmic que no beneficia a l’economia productiva”.