L’encontre ha tractat els beneficis de l’oci i el temps lliure educatiu en el creixement personal i professional dels estudiants

El regidor d’Educació i Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, ha acompanyat a la Federació d’Associacions d’Estudiants (FADES) en la seua jornada sobre oci educatiu. Els tallers i les ponències han tingut lloc a l’edifici Menador i han tractat sobre els beneficis de l’oci educatiu en el futur professional. A l’acte també hi ha assistit el diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, i representants dels col·lectius d’estudiants.

Mezquita, en representació de l’Ajuntament, ha destacat la importància de l’associacionisme de l’estudiantat “per promoure la participació en la vida de la ciutat”. El regidor també ha remarcat el compromís des de les seues àrees, en donar suport a les activitats de la societat civil i ha agraït l’esforç als alumnes “per continuar amb la màxima normalitat en un any difícil”.

Durant la jornada s’ha posat l’accent en la necessitat d’incentivar la participació ciutadana com a motor econòmic i dinamitzador de les ciutats, més encara amb la complicada situació derivada de la pandèmia.

La trobada també ha servit per fer ‘networking’ entre els assistents, en el qual el públic ha compartit diferents experiències quant a l’oci educatiu. D’aquesta manera, s’han posat en comú diferents experiències sobre el primer treball de joves monitores a càrrec d’Esplais Castelló. Així mateix, s’ha fet palès la necessitat de professionalitzar l’oci juvenil, amb més formació, innovació i pedagogia educativa.

La jornada ha continuat amb un taller sobre com adaptar els projectes de les associacions per aconseguir més base social, en el qual les persones assistents han treballat sobre estratègies a diferents nivells de participació. I, un altre sobre com desenvolupar les idees. Finalment, FADES ha reconegut el treball de les persones voluntàries.