Reciclatge i Ecovidrio ubicaran estratègicament els contenidors en zones que generen més residus i necessiten més capacitat


Vora el 60% dels establiments d’hostaleria separar els envasos de vidre correctament
La Regidoria de Reciclatge de l’Ajuntament de Castelló i Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a la ciutat, instal·laran 45 contenidors de vidre més a la ciutat dotats amb una boca més àmplia per afavorir i facilitar la separació del vidre a l’hostaleria.


Ho fa després d’un estudi realitzat a finals de l’any del 2021, per tècnics ambientals, en més de 600 locals, bars, cafeteries, restaurants, establiments d’oci i hotels, en el qual es resol la proposta de noves ubicacions d’iglús per al vidre a la ciutat. Un estudi mitjançant entrevistes individualitzades en els propis locals del que s’ha extret que el 59% recicla correctament, un 19% té bastant marge de millora i un 22% declara que a hores d’ara no recicla.


Es tracta de la primera fase de la nova campanya específica per promoure el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, la qual pretén potenciar la recollida selectiva d’aquests envasos, facilitar la labor de l’hostaleria i restauració i recollir les seues necessitats i complir d’aquest mode amb la legislació actual que els obliga a gestionar correctament els seus residus. La següent fase consistirà en tornar a aquests establiments i supervisar els avanços en la separació del vidre, per al qual l’Ajuntament i Ecovidrio han entregat cubs adaptats amb rodes per facilitar el transport dels residus de vidre al contenidor verd.


I és que l’hostaleria genera, aproximadament, el 52 % dels envasos de vidre d’un sol ús i la seua implicació “és imprescindible per incrementar la recollida de vidre a Castelló i contribuir a tindre una ciutat més sostenible, més conscienciada i, en definitiva, més sana”, segons ha assenyalat aquest matí el regidor de Reciclatge a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia.


“Hem de ser conscients que el vidre es pot reaprofitar infinites vegades. I això què significa? Doncs que evitem l’extracció de matèries primes, tenim un menor consum energètic i disminuïm l’emissió de gasos dolents. Tots ells elements claus en la transició cap a l’economia circular i abandonar ja per totes el model d’usar i tirar”, segons ha defensat el regidor Garcia.


L’edil responsable de la política de Reciclatge a la localitat també ha insistit en la necessitat d’engegar aquestes campanyes específiques juntament amb l’hostaleria i la restauració per promoure la separació en origen, conscienciar sobre la necessitat d’un canvi d’hàbits en pro de la sostenibilitat i la salut ambiental de la ciutat de Castelló.
Garcia ha destacat que “a hores d’ara són quasi el 60% els locals que estan reciclant i l’objectiu d’aquesta i futures campanyes d’informació i sensibilització és arribar a la totalitat”.