L’Ajuntament amplia al Mercat Central i de Sant Antoni les subvencions per a desenvolupar activitats d’impuls al comerç

L’Ajuntament de Castelló destinarà aquest 2022 prop de 270.000 euros a projectes i accions de dinamització comercial en un any en què s’ampliarà també als mercats Central i de Sant Antoni els convenis posats en marxa l’any passat amb les associacions de comerç local per a impulsar el sector amb iniciatives pròpies. En concret, la proposta de pressupostos per a enguany recullen una nova línia d’ajudes de 20.000 euros per al Mercat Central i de 6.000 euros per al Mercat de Sant Antoni. A elles se sumen, per segon any consecutiu, l’ajuda de 20.000 euros per a cadascuna de les associacions de comerç local Castelló Espai Comercial i Comerços del Raval.

L’any passat ja es van crear unes ajudes destinades als sectors afectats per la covid-19, amb 7,8 milions d’euros en diferents línies com el Pla Resistir, el Pla Reactivem Castelló-Empreses o una línia específica per al comerç local de 1,4 milions amb l’objectiu de contribuir a la recuperació dels sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia que permeten encarar millor aquest 2022.

D’altra banda, l’Ajuntament tornarà a posar en marxa enguany la campanya de bons de comerç que ja va activar l’any passat. En aquesta ocasió, a més, es preveu la posada en marxa d’un bo jove per a utilitzar en comerç de proximitat.

A més, el pressupost per al 2022 recull altres partides destinades a dinamització comercial com els 98.200 euros per a la realització de campanyes, 29.700 euros per a dinamització nadalenca i 15.000 euros per a accions d’urbanisme comercial. D’altra banda, també s’invertiran 10.500 euros per a formació a mida dels i les comerciants i es destinaran noves ajudes a Comfecomerç per a la gestió dels bons i a la Cambra de Comerç per a nous cursos de formació, entre altres entitats o institucions que fomenten el comerç local de Castelló. El pressupost total per a 2022 d’Innovació Comercial ascendeix a 341.381 euros.