El consistori fa un pas més per seguir millorant infraestructures educatives a la ciutat a través del Pla Edificant

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte bàsic per a l’enderrocament de l’edifici existent i posterior construcció del que serà el nou Centre d’Educació Infantil i Primària Mestre Canós. Una reforma integral que millorarà la infraestructura educativa amb majors garanties per seguir desenvolupant una educació pública, de qualitat i amb instal·lacions modernes i en plenes garanties.

Amb aquest tràmit, el consistori dóna un pas més per a fer realitat aquesta nova escola a la ciutat amb una inversió de 3.9 milions d’euros euros a través del Pla Edificant, un programa coordinat per l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació que injecta vora 20 milions d’euros en la ciutat per a la construcció de quatre escoles. Ara, el següent pas, serà el projecte d’execució per al qual s’estima un període de dos mesos.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha celebrat seguir avançant en el projecte del nou CEIP Mestre Canós amb el qual “tindrem una escola completament renovada amb infraestructures de primera per a seguir construint la ciutat educadora que volem i que mereix Castelló”. Precisament, Mezquita també ha assenyalat que l’esforç conjunt entre l’administració local i l’autonòmica “ens permet estar ja construint els nous CEIPs Herrero i Vicent Marzà i també tindre en marxa els projectes del Mestre Canós i Sebastian Elcano”.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha destacat que “aquesta aprovació del projecte bàsic per a demolir l’edifici del Mestre Canós i construir el nou col·legi és el resultat d’un intens treball i un exemple de la implicació d’aquest Ajuntament i els seus tècnics en la millora de les condicions dels centres educatius, a través del pla Edificant”.

El centre a construir suposa que es demolirà el centre que té més de 60 anys d’antiguitat, i es farà una nova edificació que podrà acollir vora 250 alumnes. El centre comptarà amb una unitat d’educació infantil de primer cicle i tres de segon cicle, sis d’educació primària, una nova cuina i zones de jocs i esportives.