L’Ajuntament de Castelló apuntala les seues polítiques per a promoure l’envelliment actiu i potenciar el desenvolupament personal, les relacions socials i la millora de la qualitat de vida i autonomia de les persones majors en destinar més de 324.000 euros per a l’organització d’activitats socioculturals, esportius i d’oci.

Així, en una pròxima Junta de Govern Local, està prevista l’aprovació de l’adjudicació durant dos anys dels serveis de gestió i execució de les activitats esportives i socioculturals per a persones majors per un import que supera els 264.000 per als dos exercicis. També s’aprovaran les bases per a finançar actuacions per a la promoció de l’envelliment actiu que realitzen les associacions de Gent gran, així com per a ajudes per a arrendament a aquelles associacions que no disposen de local municipal per a la realització d’activitats, per un import total de 60.000 euros.

El II Pla d’Acció del projecte de Ciutat Amigable amb les Persones Majorsdefinirà les accions a realitzar a la ciutat després d’un procés de consulta i participació de les persones majors i que s’aborda una vegada finalitzat el primer pla amb un “alt grau d’execució” de les propostes.

A la reunió del Consell Municipal de Gent gran en el qual ha informat de la pròxima aprovació de les ajudes de 60.000 euros per a finançar actuacions per a la promoció de l’envelliment actiu que realitzen les associacions de gent gran. També ha explicat el procés per a l’elaboració de l’II Pla d’Acció del projecte de Ciutat Amigable amb les Persones Majors.

Les ajudes consten d’una línia que ascendeix a 45.000 euros per a despeses d’actuacions per a la promoció de l’envelliment actiu, despeses de manteniment i subministraments. Entre les actuacions i activitats a subvencionar estan els grups de teatre; grups de cors; cursos, xarrades i conferències; tallers de manualitats, confecció i similars; actuacions de dibuix, pintura i fotografia; actuacions d’estimulació de la memòria; tallers d’alfabetització; actuacions esportives, de ioga, taitxí, pilates, relaxació, expressió corporal i psicomotricitat; i actuacions de gimnàstica, entre altres. També opten a les ajudes aquelles actuacions recreatives i d’oci com a balls, excursions, senderisme, concursos i celebracions, entre altres.

A més, hi haurà una línia específica dotada de 15.000 euros per a despeses d’arrendaments de locals d’associacions de gent gran que no disposen de local municipal. En aquest cas, l’import de la subvenció no pot superar el 50% del cost anual de l’arrendament.

En una pròxima Junta de Govern Local s’adjudicarà la contractació dels serveis de gestió i execució, durant dos cursos lectius, de les activitats esportives i socioculturals per a persones majors de Castelló. Es tracta d’una contractació que té per objecte promoure l’envelliment actiu, la qualitat social i les relacions socials, així com aconseguir que les persones majors milloren la seua autonomia personal i la plena participació social.

La convocatòria està oberta fins al mes de desembre i que pot costejar fins al 80% del cost del projecte. Aquestes subvencions contemplen actuacions de millora en eficiència energètica, accessibilitat i conservació.