Garcia assegura que «després que l’alcaldessa haja repetit una i mil vegades que abaixaria els impostos, al pressupost demostren que el van a recaptar 2,7 milions d’euros més»

El portaveu valencianista destaca que tot i que l’ajuntament rep de l’estat 8,3 milions d’euros més, eixa pujada no es reflecteix en cap millora substancial per a la majoria de la gent de Castelló

L’alcaldessa popular, Begoña Carrasco, no li ha dit la veritat a la ciutat de Castelló després d’afirmar, una vegada darrere de l’altra, que anava a abaixar els impostos. Des del Grup Municipal de Compromís per Castelló s’ha fet una primera valoració de l’esborrany presentat pel govern respecte als pressupostos de l’any 2024 en la que el portaveu de la formació valencianista a l’Ajuntament de Castelló ha recordat que el pressupost arriba tard i, el que és pitjor, com una gran mentida: «Després que l’alcaldessa, Begoña Carrasco, haja repetit una i mil vegades que baixaria els impostos a la ciutadania quan anem al pressupost, el que hi ha és que l’ajuntament va a recaptar 2,7 milions d’euros més a la gent de Castelló en impostos», ha assegurat Garcia. El portaveu ha destacat que, després de modificar l’ordenança de plusvàlues en octubre, ara, el govern pensa recaptar un 62% més d’aquest impost.

Ignasi Garcia ha recordat que després que Begoña Carrasco prometera en campanya que facilitaria l’obertura de comerç, amb aquests pressupostos les dretes volen recaptar un 230% més en les taxes d’obertura d’establiments. «Aquest fet és molt contradictori amb el que se suposa que venien a salvar el centre, que ara posen molt difícil que s’òbriguen nous comerços», assegura Garcia. De la mateixa manera, després que Begoña Carrasco i el seu partit repetiren una i mil vegades que anaven a pagar les càmeres i anaven a reduir les sancions, al pressupost deixen clar que volen recaptar un 15% més en multes de tràfic. «Aquests comptes demostren que una cosa és el que diuen i anuncien als mitjans de comunicació i altra cosa, molt diferent, el que realment fan com a govern», ha afegit Garcia.

Pel que fa a les inversions, en un moment en que la ciutat de Castelló rep de l’estat central 8,3 milions d’euros més del que és habitual, no trobem cap projecte transformador o realment significatiu en el pressupost de Begoña Carrasco que no haguera ja iniciat l’anterior govern del Fadrell. Segons assenyala el portaveu valencianista, sí que veiem com la ideologia sectària del govern de la Generalitat Valenciana de PP i Vox es cola en els pressupostos municipals, reduint un 35% les ajudes a les biblioteques i un 16% la promoció del valencià.

El portaveu de Compromís ha destacat especialment que el PP està tancant els centres juvenils a la ciutat de Castelló i al mateix temps, des de la Generalitat, es redueixen en més de 70% les ajudes per als programes de joventut, el que significa, d’acord amb les declaracions de Garcia, «la preocupació del PP i Vox per la juventuda és nul·la». D’igual manera, Garcia ha insistit en el fet que les transferències autonòmiques per a programes d’habitatge i també de benestar social no contemplen l’actualització de salaris i això farà que siga l’ajuntament el que assumisca ara eixa despesa.

Finalment, Garcia s’ha referit a l’esborrany com «uns pressupostos de la mentida i l’engany», en els quals després de rebre més de 8 milions més de l’estat central, partides importants com a igualtat o serveis socials no reflecteixen eixe ingrés extraordinari. «És igualment greu que les dretes hagen suprimit les ajudes que destina l’ajuntament a la cooperació internacional, especialment la partida per a l’Agència de Nacions Unides per a la població refugiada palestina (UNRWA) «ara que la situació per als i les palestins que viuen la guerra està sent tan cruel», ha destacat Garcia.