Sancho: “El PP va prometre en campanya que obriria el Centre de Salut del Raval Universitari i ara no és que no el vagen a obrir si no que Sanitat vol tancar un dels tres punt d’urgències de Castelló”

Durant l’últim Ple celebrat a l’Ajuntament de Castelló, el regidor de Compromís, Pau Sancho, ha exigit a l’alcaldessa del Partit Popular, Begoña Carrasco, complisca amb la promesa que li va fer a tota la ciutadania de Castelló i reclame a Sanitat que retire la lona i reòbriga les Urgències del Centre de Salut del Raval Universitari.

En la seua intervenció en el torn de precs i preguntes, Sancho va recordar a l’alcaldessa que en el passat ple del mes de gener, el regidor de mobilitat, Cristian Ramírez del Partit Popular, va dir que el govern el govern del PP i Vox havia subvencionat el transport públic per a la gent jove tant de temps com el Fadrell, tot “per a defensar la inacció del seu govern que va ocasionar la pèrdua de les subvencions al transport públic i justificar l’eliminació per a la gent jove d’una gratuïtat que si tenen a Alacant o València”.

El regidor de Compromís ha retret a Carrasco “seguint la premissa de Ramírez” que “hui dia, el cartell d’Urgències continua tapat per la lona”. “Si no em fallen els càlculs vosté és l’alcaldessa que més temps porta en el cartell d’urgències tapat per una lona”, ha seguit Sancho. D’aquesta manera, es dirigia a la presidenta del Ple per a exigir “quan pensa complir la seua promesa i aconseguir que òbriguen les urgències del Raval Universitari i així retirar la lona de la vergonya?”.

Des de Compromís han destacat que en el passat ple de Febrer tots els grups polítics van votar favorablement en la Declaració Institucional presentada pels valencianistes amb l’objectiu d’instar la Conselleria de Sanitat a no unificar els centres d’urgències de la ciutat de Castelló i a obrir les urgències del centre de salut del barri del Raval Universitari.

Cal recordar que la intenció de la Conselleria de Sanitat, tal com va destapar la formació valencianista en les Corts Valencianes, és unificar els Punts d’Atenció Continuada de ‘9 d’octubre’ i Fernando el Catòlic. Una decisió que des de la pròpia formació qualificaven com a “contraproduent la decisió de la Direcció General d’Atenció Primària per a un servei sanitari que ja està col·lapsat” i que a més perjudicava la població de la ciutat, “que veuen com un servei de proximitat desapareix del seu barri”. En aquest sentit, a Sancho el preocupa que “el Partit Popular tinga un discurs a la ciutat de Castelló i un altre diferent en el govern de la Generalitat” perquè “no s’atreveixen a demanar allí el que ací voten favorablement”.