Compromís denuncia que després de 8 setmanes, el regidor de Mobilitat del govern de PP i Vox continua sense dir la quantitat de sancions de zona blava que acumula de l’any 2023, si és el màxim infractor de la zona blava i per què decidia no pagar sent conscient que això portaria unes sancions molt majors.

Han passat ja més de dos mesos des que el regidor de mobilitat, Cristian Ramírez, compareguera al Ple de manera extraordinària per tal d’explicar el fet d’haver sigut multat presumptament fins a 167 vegades per infringir l’ordenança de la zona blava de la ciutat. Compromís denuncia que després de huit setmanes, Ramírez continua sense contestar a tres preguntes. La primera és la quantitat de sancions de zona blava que acumula de l’any 2023. La segona si Castelló té la indignitat de tindre com a regidor de mobilitat el màxim infractor de la zona blava. I la tercera és, bàsicament, perquè ho feia, perquè decidia no pagar sent conscient que això portaria unes sancions molt majors. “Volem saber si Ramírez pretenia estafar a la ciutat o si pensava que es podia llevar les multes per ser regidor”, ha dit el portaveu del Grup Municipal de la formació valencianista a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia.

“Després de dos mesos, el responsable d’aquesta indignitat ja no és el senyor Ramírez, és la senyora Carrasco, que manté com a regidor de la Zona Blava la persona que probablement més ha incomplit l’ordenança de mobilitat quan precisament era ell el seu màxim valedor i responsable d’aquesta àrea”, ha afirmat el portaveu de Compromís.

Garcia ha assegurat que “Ramírez no contesta a tres preguntes claus i, a més a més, el Partit Popular el protegeix perquè val més pel que calla que pel que gestiona”. Per al portaveu “la ciutat de Castelló mereix que s’aclarisca la incògnita, el màxim responsable de la mobilitat és el màxim infractor de la zona blava de Castelló, si té 167 multes o no, quantes ha pagat i, sobretot, si volia estafar als castellonencs lliurant-se de les multes”.

Ignasi Garcia ha carregat contra l’alcaldessa, Begoña Carrasco que, segons les declaracions del portaveu valencianista, “continua permetent que el seu regidor oculte una cosa que hauria d’explicar a tota la ciutat, perquè és una informació pública saber quantes sancions s’han posat, no a aquesta persona, en global i quin és el cotxe que més sancions té”.

Garcia relata que “la qüestió és que a aquesta persona, quan li posaven una sanció, quan li notificaven que estava mal aparcat amb la multa al parabrisa, sent conscient que havia de pagar perquè si no tindria una sanció major, decidia no pagar”. D’acord amb l’edil valencianista, “està clar que ho sabia perquè com a regidor de mobilitat i màxim responsable de la zona blava se li pressuposa com a mínim conéixer l’ordenança”. La ciutat de Castelló vol saber si el fet que no pagara és simplement perquè ens volia estafar”, ha assenyalat.

“Mantindre aquesta indignitat durant dos mesos més, és riure’s de la gent”, ha afegit. “Ara la responsabilitat ja no és de Ramírez, Begoña Carrasco hauria de donar una bona explicació als ciutadans i explicar per què algú pot actuar d’eixa manera i fer com si no haguera passat res”, ha conclòs Garcia.