La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha anunciat que, entre d’altres qüestions, el seu Grup ha plantejat aportacions pel que fa a la regulació d’instal·lacions temporals i d’esports practicats en l’àmbit, a la presència d’animals, als terminis de neteja i a la correcta senyalització.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “hem proposat tot un seguit de millores al text de l’ordenança de platges, en la nostra línia de treball constructiu i obert a la ciutadania. Aquestes propostes, de fet, ens han aplegat de diverses persones i associacions que hi volien col·laborar a millorar aquesta ordenança”.
La representant de Compromís per Castelló ha comentat que “entenem que, donada la seua importància, cal algun article específic per a regular instal·lacions temporals com ara ‘xiringuitos’ de platja. També pensem que és interessant una regulació concreta sobre la possibilitat que els animals de companyia puguen accedir a la platja, en determinades condicions, i sempre que siga fora de la temporada de bany. Cal tindre en compte, per exemple, els gossos que acompanyen persones amb discapacitats, fet que actualment no contempla l’ordenança; o, també, la regulació de la Correguda per la Joia”.
Pel que fa a la neteja, Ali Brancal ha manifestat que “cal incloure els terminis de neteja i la quantitat de contenidors en bon ús que ha d’haver en la platja; actualment, es troben en no poques ocasions contenidors trencats o desbordats. També s’ha d’incloure referències a la instal·lació de vàters portàtils, així com definir exactament de quina manera es regula fer foc durant les festes de Sant Joan”.
La regidora ha comentat també que “cal una senyalització més clara en aspectes concrets com ara prohibicions i usos de la platja, així com informació periòdica pública en cada zona sobre resultats d’anàlisis d’aigües i arena. També són necessaris plànols d’instal·lacions en tota la platja: casetes creu roja, biblioteca de la mar, serveis públics, zones adaptades, ubicacions de socorristes o serveis mèdics, etc”.
Per últim, Ali Brancal ha apuntat “hem demanat introduir referències a la pràctica de la pesca marítima esportiva, per tal que es regule de quina manera i a quina distància de la costa es pot realitzar en cas de fer servir els espigons; també hem suggerit un balitzament especial per a esports com ara windsurf o kitesurf”.