La lluita contra els mosquits, el recolzament al col·lectiu de lesbianes i l’afavoriment del consum dels productes de proximitat són algunes de les propostes que Compromís per Benicàssim portarà al ple del pròxim 29 d’abril.
Joan Bonet Hancox ha mostrat la seua preocupació perquè els mosquits poden acabar convertint-se en un problema de salut pública. Per això “instem a l’ajuntament que instal·le cases refugi per a rates penades i nius per a aus insectívores, per així combatre la plaga de mosquits”. Compromís considera que es tracta d’una mesura de sostenibilitat mediambiental, econòmica i natural, i que facilitarà la recuperació d’un animal amenaçat com és la rata penada, “convertint-lo com aliat per al control de la plaga de mosquits”. A més, segons ha explicat Bonet Hancox, “açò també facilitarà la recuperació de l’ecosistema del Quadre de Santiago, zona inclosa en el Catàleg d’Aiguamolls de la Conselleria, en el que els mosquits proliferen, entre altres causes, per l’absència de predadors naturals”. En la moció també se reclama col·laborar de forma activa amb el SECEMU (Associació Espanyola per a la Conservació i Estudi de Rates Penades) per aprofundir en la eficiència i eficàcia en la implementació d’esta mesura sostenible.
D’un altra banda, Compromís ha presentat una moció relacionada amb la visibilitat lèsbica, i aprofitant que el 26 d’Abril és el día de la visibilitat lèsbica. Ací es demana que l’ajuntament es comprometa a impulsar i recolzar campanyes de sensibilització que potencien la visibilitat de dones lesbianes com a referents públics positius i que lluiten contra la invisibilitat i els prejudicis que pateix este col·lectiu.
Una tercera moció demana el foment dels productes agrícoles, ramaders i de pesca del municipi i de la comarca mitjançant la creació d’un mercat de ‘Kilòmetre Zero‘. “Volem que l’ajuntament done preferència d’aquest tipus de productes en els seus serveis de càtering i menjadors dels col·legis públics”.
Per últim, Compromís per Benicàssim exigeix a la Diputació que aporte, «amb fons propis, com es va comprometre en el ple de setembre de 2015, el 50% de la quantitat que costa el nou accelerador» lineal que necessita l’hospital Provincial. Al mateix temps, en la moció es demana recolzar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública perquè inicie accions legals per aconseguir que la Diputació faça efectiu el pagament del 50% de l’accelerador amb fons propis i no amb diners derivats del Ministeri d’Administracions Públiques.