Fomentar entre la ciutadania valors mediambientals, de sostenibilitat, transferència de coneixement i millorar l’ocupabilitat. Aquests són els objectius que es plantegen l’Ajuntament i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles en un conveni amb un programa d’activitats dirigit al col·lectiu de persones aturades i a l’alumnat participant en tallers d’ocupació, escoles taller i cursos de formació ocupacional municipals, així com a la resta de la ciutadania interessada.
Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de posar en valor els terrenys rústics que envolten la ciutat per a generar noves oportunitats econòmiques per a joves agricultors i emprenedors que vulguen impulsar productes de quilòmetre 0, a més de possibilitar la creació d’un cordó verd periurbà i la recuperació de terrenys ara abandonats.
El programa consta de tres jornades o tallers. Un, sobre emprenedoria i innovació en el sector agroalimentari, en el qual es donaran a conèixer les línies d’ajuda dirigides a la creació d’activitat econòmica en el sector agrari; un segon, sobre agricultura ecològica, per a fomentar l’agroecologia, el desenvolupament sostenible, l’alimentació saludable i de qualitat…; i un tercer taller sobre horts urbans, sessió en la qual s’explicarà com conrear les nostres pròpies hortalisses i vegetals, el calendari de cultiu, la fertilitat del sòl, la gestió sostenible de plagues i malalties…
El programa es completarà amb l’organització de dues visites guiades als parcs i jardins de la ciutat per a donar a conèixer les zones i espais verds d’oci. L’Ajuntament col·laborarà amb la cessió d’un espai en el Centre per a la Innovació en Energia i Sostenibilitat (CIES) i amb la difusió de les activitats a desenvolupar entre les persones usuàries que acudeixen a l’Agència de Desenvolupament Local.