La iniciativa permetrà els participants contactar mitjançant la xarxa i practicar la llengua des de casa
La Regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià i Escola Valenciana posen en marxa el voluntariat lingüístic en línia. Aquesta serà “una iniciativa perquè totes aquelles persones interessades a aprendre i millorar l’expressió oral en la nostra llengua puguen fer-ho sense eixir de casa”, com ha explicat l’edil responsable de l’àrea a l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita.
Hi haurà un total de 30 parelles lingüístiques que faran trobades virtuals per a fomentar l’ús i l’aprenentatge de la llengua, amb l’atenció personalitzada a cada parella lingüística i l’entrega de materials didàctics. Escola Valenciana ha preparat recursos per a ajudar a les persones usuàries a emprar eines de comunicació digital i aprofitar el seu temps de confinament per a gaudir de converses que els permeten practicar el valencià.
El programa, que enguany celebra el seu 15é aniversari, implica de forma activa a més de 30 municipis del País Valencià i al llarg de la seua història ha ajudat a més de 20.000 persones a ficar-se en contacte per a parlar valencià. Per a Mezquita, “aquesta iniciativa arriba en un moment en què moltes persones agrairan establir noves relacions socials, enriquir la seua rutina i marcar-se nous objectius”. És per això que el regidor celebra que Castelló puga mantenir aquesta proposta i consolidar-se com una de les ciutats més veteranes en matèria d’organització del Voluntariat.
En aquesta mateixa línia, el coordinador del programa, Vicent Font, ha manifestat que “Castelló és un exemple de cooperació i estima per la llengua, i així ho entén el seu Ajuntament, col·laborant activament amb Escola Valenciana en la promoció de la nostra llengua”. Per la seua part, Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana i veí de Castelló, ha destacat la gran qualitat de les relacions entre les associacions de promoció del valencià i la regidoria de Plurilingüisme i Foment del Valencià de la capital de la Plana Alta. “Any rere any, Castelló supera el nombre de persones voluntàries i aprenentes inscrites, sent una de les ciutats amb major taxa de participació i índex d’èxit. L’Ajuntament és un exemple de bones pràctiques de facilitat a l’hora de treballar, demostrant el compromís amb la nostra llengua“, ha assegurat.
Inscripció gratuïta fins al 10 de maig
Les persones interessades a participar podran inscriure’s de manera gratuïta com voluntàries o aprenents mitjançant el formulari que romandrà obert des d’avui, 29 d’abril, i fins el 10 de maig. La documentació estarà disponible al perfil de Facebook del Departament de Plurilingüisme de Castelló i al d’Escola Valenciana.