Enric Nomdedéu ha anunciat que el seu Grup demanarà explicacions i seguiran exigint que la muralla siga visible i no es tape sense més ni més.

El portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha manifestat avui que “la nostra sorpresa davant el fet que, aquest matí, s’estiguera descarregant grava sobre les restes de la muralla trobades en les obres del TRAM. Abans de tindre constància de cap resolució per part de Conselleria, sembla que ja s’està tapant aquests elements patrimonials”.Enric Nomededéu ha explicat que “hem contemplat en primera persona com, davant de la passivitat dels agents de l’autoritat, un camió sense lona (malgrat que és obligatori que en duga) descarregava grava sobre la troballa patrimonial. No entenem aquesta actuació, ja que si des de la Conselleria es va dir que les parts destapades estaven ben consolidades i no hi ha risc d’ensorrament, aleshores no sembla tindre cap sentit que ara es tape una part per seguir excavant, tret que la intenció siga, simplement, tapar-ho tot, sense més”.
El regidor del BLOC-Compromís ha comentat que “el que no és acceptable és postposar l’actuació a més endavant, ja que si és fa tota l’obra després resultaria molt més car desfer-la per tal de fer visible la muralla. Cal actuar ara, i cal prioritzar la conservació i posada en valor d’aquest element patrimonial a qualsevol altra consideració”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “demanarem explicacions, en Corts Valencianes i en comissions informatives municipals, perquè no podem restar impassibles mentre es posa en perill la visibilització d’un element patrimonial clau per a la nostra ciutat”.

Podeu veure un vídeo del tapament amb grava ací:

http://www.facebook.com/photo.php?v=10200114170370211&set=vb.1628913014&type=2&theater