La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que en la moció que ha rebutjat el PP es demanava la redacció d’una ordenança d’inspecció d’edificis, però també la inspecció dels edificis municipals i sol·licitar a Conselleria que revisara els centres escolars de la seua competència.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “lamentem que el PP haja votat en contra de fer un llistat dels edificis municipals de més de 50 anys i no vulga fer l’obligada inspecció tècnica que la llei reclama des de fa anys. No entenem com poden votar en contra de demanar-li a la Conselleria que faça inspeccions tècniques als edificis educatius de la seua competència”.
La regidora de Compromís ha comentat que “el PP argumenta que vol esperar-se a que es faça una ordenança estatal, quan fa mesos que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha elaborat un model d’ordenança que ja està disponible per als ajuntaments. Ara bé, també cal recordar que no cal cap ordenança per tal d’ordenar fer les inspeccions tècniques als edificis municipals, com exigeix la llei. Tampoc no cal cap ordenança per determinar les obres i els treballs de restauració que calen a aquests edificis municipals, però el PP ha votat igualment en contra”.
Ali Brancal ha manifestat que “el PP ha votat en contra de respectar la legalitat i les normes que el seu propi partit ha elaborat, i ho ha fet en un tema que pot posar en risc la seguretat de les persones que ocupen o visiten els edificis municipals. Des de Compromís entenem que cal detectar els problemes a temps per evitar que els costos siguen més elevats; per exemple, en l’elaboració de plans de seguretat, que està en marxa gràcies a l’aprovació d’una moció nostra, cal saber l’estat dels edificis, i no fer les inspeccions ara pot comportar sobrecostos”.