La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que la proposta de creació d’un Consell Municipal d’Igualtat ha estat acceptada per l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, de manera que aquest òrgan consultiu que facilitarà la participació de les associacions de dones en la presa de decisions en matèria d’igualtat serà una realitat.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “finalment, el Consell Municipal d’Igualtat serà una realitat. Cal recordar que, a proposta de Compromís, es va proposar la creació del Consell Municipal d’Igualtat que vertebraria i facilitaria la participació de les associacions de dones en la presa de decisions en matèria d’igualtat. Ara, amb l’anunci”.
La regidora de Compromís ha explicat que “amb l’acceptació de la proposta per part de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament, es donarà visibilitat a una feina que les associacions de dones porten fent fa d’anys. Gràcies al treball del Servei d’Igualtat d’Oportunitats ja estaven creades i demostrades les ganes de treballar de les associacions de dones de la ciutat i està creat el costum de reunir-se, proposar, valorar propostes”.
Ali Brancal ha manifestat que “la creació del Consell Municipal d’Igualtat amb una regulació i una representativitat pel que fa a l’Ajuntament suposa crear una estructura estable que facilite i regule la participació. Es tracta, sobretot, de promoure la participació per encertar en la presa de decisions en els assumptes públics que ens afecten a tots i totes i de reconèixer la tasca ja feta per part de les associacions de dones”.
Finalment, la regidora ha afegit que “gràcies a la proposta de Compromís la veu de les dones s’escoltarà més alta i més forta”.