Ali Brancal: “Volem saber si ja s’ha creat el Fons Social de vivendes que pertanyen als bancs”.

La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha recordat que fa quatre mesos que es va aprovar una moció conjunta del seu Grup i d’EU en aquesta línia.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “preguntarem per la creació del Fons Social de vivendes pertanyents a bancs, quatre mesos després que s’aprovara en plenari una moció conjunta de Compromís i EU en la que es plantejava aquesta qüestió”.
La representant municipal ha comentat que “demanarem informació sobre si l’Ajuntament s’ha adherit al conveni subscrit per la FEMP amb els Ministeris d’Economia i Competitivitat, de Sanitat i Assumptes Socials i de Foment, així com amb el Banc d’Espanya i la Plataforma del Tercer Sector, que contempla la creació del fons social de vivendes destinades al lloguer”.
Ali Brancal ha recordat que “a novembre de 2012, el plenari municipal va aprovar una moció conjunta de Compromís i EU per demanar col·laboració a les entitats bancàries en l’elaboració conjunta d’un cens de vivendes buides ubicades a Castelló que siguen propietat de les entitats bancàries rescatades amb diners públics. Des que es va aprovar, però, no s’ens ha informat de l’inici de cap contacte amb les entitats. Ara que s’ha aprovat un conveni, demanarem l’adhesió oficial al mateix”.
La regidoria de Compromís ha explicat que “el fons es constituirà amb unes 6000 vivendes propietat de les entitats financeres per a les que es fixaran mensualitats d’escassa quantia i a les que podran accedir persones que hagen sigut desallotjades de la seua primera vivenda des de l’1 de gener del 2008 i que, a més, es troben en situació especial vulnerabilitat social. Des del nostre Grup vetllarem per tal que les gestions es realitzen de manera que isca beneficiada la major quantitat de població de Castelló possible”.

Arxivat en: Benestar Social i Ocupació, Mocions i declaracions institucionals, Urbanisme i vivenda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *