Ali Brancal: “Proposem un Pla per a millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions contaminants”.

La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que el seu Grup presenta una moció al proper plenari en la qual es planteja l’elaboració d’un Pla d’actuació específic per a millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de contaminants a Castelló, en la línia de complementar el Pla estatal AIRE 2013-2016.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “presentem una moció al proper plenari per tal de realitzar un Pla d’actuació específic per tal de millorar la qualitat de l’aire i reduir les emissions de contaminants a la ciutat i terme de Castelló, amb especial atenció al Grau per la concentració d’indústries que hi ha. A més a més, plantegem realitzar campanyes de difusió d’aquest Pla per concienciar la ciutadania que la salut depén no només de la qualitat de l’aire que respirem sinó d’una determinada actitud ciutadana”.
La regidora de Compromís ha recordat que “les competències sobre el mesurament de la qualitat de l’aire i sobre el control d’emissions a l’atmosfera les exerceixen les comunitats autònomes o les entitats locals. Aquestes administracions públiques han d’adoptar plans d’actuació per reduir els nivells en les zones i aglomeracions en què els nivells d’un o més dels contaminants regulats superen els valors legals”.
Ali Brancal ha explicat que “el Pla AIRE 2013-2016 de Millora de la Qualitat de l’Aire i protecció de l’Atmosfera, publicat recentment, pretén, amb la col·laboració de les administracions autonòmiques i locals implicades, impulsar mesures que actuen davant els problemes de qualitat de l’aire més generalitzats, de manera que es respecten els valors legalment establerts de qualitat de l’aire. L’objectiu principal es millorar la qualitat del nostre aire, de manera que, al seu torn, es protegisca la salut de les persones i el medi ambient”.
Finalment, la representant de Compromís ha afegit que “les mesures que s’aproven en el Pla AIRE vénen a complementar els plans de actuació aprovats per a cada zona o aglomeració que presenta incompliments. No podem oblidar que les competències de l’Estat sobre gestió del medi ambient atmosfèric són molt limitades, són les comunitats autònomes i entitats locals que poden aprovar els esmentats plans i adoptar mesures que actuen directament davant les fonts d’emissió de contaminants. Per això l’actuació de l’Ajuntament és bàsica, i la nostra moció, necessària”.

Arxivat en: Medi Ambient i sostenibilitat, Mocions i declaracions institucionals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *