Enric Nomdedéu: “Cal una auditoria de control ciutadà per tal de definir el deute il·legítim de les administracions”.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que plantegen una moratòria en el pagament dels deutes financers de les administracions fins que una auditoria ciutadana definisca si són legítims o no.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha informat avui que “presentem una declaració institucional exigint una moratòria immediata en el pagament dels deutes financers de les administracions públiques estatal i de la Generalitat Valenciana, així com la realització d’una auditoria amb control ciutadà del deute financer de les administracions públiques, que permeta depurar el que siga reconegut com il·legítim, per a la seua quitança o condonació sense condicions, i la conseqüent exigència de responsabilitats civils o penals a les parts que van contraure aquest deute”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “una part del deute financer de les administracions pot tenir un origen que no és legítim, ja que es basa en rescats financers que posen els beneficis d’uns pocs als de la majoria, naixen d’unes polítiques fiscals injustes per a la majoria, i utilitzen uns mecanismes financers que no tenen més justificació que la de concedir preponderància econòmica, política i social a bancs i altres organismes financers. Per això exigim aquesta auditoria, i les responsabilitats que se’n deriven”.
El portaveu de Compromís per Castelló ha comentat que “com a resultat de l’auditoria ciutadana, en la nostra declaració institucional plantegem exigir a les administracions central i valenciana que una vegada garantida la cobertura dels serveis públics i les prestacions socials, de salut, educació, aliment, habitatge, seguretat econòmica i ecològica, s’establisca amb els creditors la reestructuració del deute legítim”.
Per acabar, Enric Nomdedéu ha afegit que “en la nostra declaració també plantegem la realització d’una auditoria del deute de l’Ajuntament, i per això establir una Comissió Independent i Ciutadana d’Auditoria dels deutes municipals basada en l’obertura de tots i cada un dels contractes establerts amb particulars, exposant les seues condicions i resultats a l’escrutini públic”.

Arxivat en: Democràcia, participació i igualtat, Hisenda, pressupostos i inversions, Mocions i declaracions institucionals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *