Enric Nomdedéu: “Cal reconéixer i fer viables les polítiques de creació d’ocupació per part de les administracions locals”.

El portaveu de Compromís per Castelló ha anunciat avui que el seu Grup presentarà una declaració institucional per tal de reclamar al Govern d’Espanya a que incloga i reconega, en la nova llei de racionalització de l’administració local, la importància dels ajuntaments en les polítiques d’ocupació.

Enric Nomdedéu, portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló ha explicat avui que “presentem una declaració institucional al plenari de març per tal de reclamar una millora de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local”.
El regidor ha comentat que “el text de l’avantprojecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local està oblidant incloure una realitat fàcilment constatable en els entorns locals més propers a les persones: la importància de la dimensió local de les polítiques d’ocupació que ha estat àmpliament reconeguda per la ciutadania, els agents econòmics i socials, partits polítics i les diferents administracions públiques durant les tres últimes dècades”.
És per això, segons Enric Nomdedéu, que “plantegem demanar al govern d’Espanya que en l’Avantprojecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local s’incloguin les següents consideracions: que es contemple explícitament l’ocupació i el foment de l’activitat emprenedora com a competències que poden ser exercides per l’Administració Local, ja siga com a competència pròpia o com a competència delegada per altres administracions públiques; que s’articulen els mecanismes necessaris que permetin dotar l’Administració Local d’un finançament adequat per poder assumir aquestes competències; que es garantisca a la ciutadania l’accés a uns serveis adequats d’ocupació i foment de l’activitat emprenedora en l’àmbit local; que s’agilitzen i es faciliten els procediments necessaris per regular, transferir o delegar aquestes competències a l’Administració Local; i que s’incloga com un dels objectius principals de les administracions locals la millora de l’entorn productiu, social i urbà existent, per tal d’incrementar la qualitat de vida i generar el desenvolupament econòmic a través de la conscienciació, la coordinació de les iniciatives ciutadanes, el despertar de l’esperit empresarial, i l’adaptació als canvis socials i tecnològics”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afirmat que “l’Agència de Desenvolupament Local constitueix un gran servei de suport als emprenedors i a la creació d’ocupació a Castelló durant les últimes dècades s’ha demostrat el convenient que són les polítiques d’ocupació i promoció econòmica de base local, i que aquesta realitat ha de ser reconeguda i recolzada per la resta de Administracions Públiques per aconseguir majors nivells d’ocupació i millorar la qualitat de vida del conjunt de la societat”.

Podeu consultar el text de la declaració punxant ací.

Arxivat en: Benestar Social i Ocupació, Mocions i declaracions institucionals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *