El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha lamentat que des del Govern Espanyol s’haja decidit descartar la duplicació del túnel d’eixida de l’estació de Castelló en el projecte de línia d’alta velocitat i que, d’aquesta manera, haja convertit a Castelló en un ‘coll de botella’ del corredor mediterrani.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha lamentat que “una vegada més l’estació de trens de Castelló no estarà a l’alçada d’allò que es mereix la nostra ciutat. Des del principi, va nàixer mal plantejada, com ho demostra, per exemple, el fet que mai s’haja solucionat satisfactòriament el tema de l’aparcament en les seues immediacions. Ara, amb la decisió del Ministeri de Foment de descartar duplicar el túnel d’eixida de l’estació en el projecte de la línia d’alta velocitat Castelló-Tarragona, la nostra estació quedarà totalment desfasada i, a més a més, es perjudicarà el trajecte del corredor mediterrani”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “després d’anys de problemes derivats de la mala execució de l’estació, com ara goteres o sorolls, ara ens trobem amb aquesta decisió que confirma el que ja ens temíem: que l’estació de Castelló queda fora de les prioritats a l’hora d’equiparar-la a d’altres i que, d’aquesta manera, Castelló es convertirà en un coll de botella del corredor mediterrani”.
El regidor de Compromís per Castelló ha manifestat que “la suposada influència del President de la Generalitat en les obres a efectuar en Castelló no es veu enlloc. Des de Compromís entenem que aquesta qüestió, l’adequació de l’estació de Castelló per a la línia d’alta velocitat, no hauria de necessitar de cap influència territorial, sinó únicament de sentit comú per part del Govern Espanyol i de la voluntat de millorar les possibilitats econòmiques no tan sols del País Valencià, sinó del conjunt de l’Estat; però el cas és que ni per influència, ni per sentit comú, ni per qüestions econòmiques: al final, l’estació de Castelló no estarà a l’alçada”.