La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat una sèria de qüestions plantejades a l’equip de govern en comissions, que van des del reciclatge d’olis a la regulació del banc d’aliments, passant per temes de manteniment o de participació ciutadana.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “hem preguntat pel nombre de contenidors d’oli de la ciutat i actualment hi ha tres, ubicades en els mercats. Considerem que caldria que hi haguera més, bé directament instal·lats per l’Ajuntament o bé a través de la col·laboració d’empreses autoritzades. A més a més, si sobre tema de reciclatge, hem demanat un informe avaluatiu del funcionament de la Unitat Mòbil de Recollida Selectiva. Volem saber com funciona, quins resultats té i quines perspectives de millora es poden plantejar”.
Pel que fa a altra qüestió mediambiental, com és la lluita contra el morrut roig, Ali Brancal ha comentat que “volem saber com està actualment la lluita contra el morrut roig i la replegada de palmeres. En una recent Junta Local de Govern es va liquidar el contracte i es va tornar la garantia. Volem saber si actualment hi ha algun contracte en vigor pel que fa al tractament d’aquesta plaga, i en què consisteix”.
En un altre ordre de coses, la regidora de Compromís per Castelló ha recordat que “seguim demanant solució per al problema de l’ocupació de via pública, sense control, per part de basquets de fruita i de flors. Portem temps comprovant que la regidoria de via pública no està donant cap pas per a solucionar-ho. També hem aportat un seguit de fotos d’espais públics que presenten situacions d’irregularitat: baixades de minusvàlids de difícil accés, quadres de llum que caldrà modificar o cartells anunciadors sense autorització”.
Finalment, Ali Brancal ha apuntat que “aspectes molt importants com ara l’elaboració dels reglaments per a Consells i Juntes de Districte, o la regulació del Banc d’Aliments, continuen sense tirar endavant, i hem exigit celeritat i informació sobre el procés”.