El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que presentaran una declaració institucional al proper plenari en la que exigiran que de Castelló tinga dues entrades i dues eixides de via ferroviària, bé remodelant l’estació actual, bé amb una nova estació específica per a l’alta velocitat.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha anunciat que “plantejarem una declaració institucional al proper plenari en la qual demanarem una solució tècnica per tal que l’estació de trens de Castelló dispose de doble via a les dues entrades i eixides; actualment, allò que ens espera si no canvien les coses és una estació que es convertirà en coll de botella de la mediterrània i que farà que, una vegada més, Castelló es quede arrere en el corredor mediterrani”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “amb la decisió del Ministeri de Foment de descartar duplicar el túnel d’eixida de l’estació en el projecte de la línia d’alta velocitat Castelló-Tarragona, la nostra estació quedarà totalment desfasada i, a més a més, es perjudicarà el trajecte del corredor mediterrani”.
El regidor de Compromís per Castelló ha comentat que “si tècnicament no és possible adaptar l’estació actual, cal posar en marxa un projecte per tal de construir una nova estació específica per a l’alta velocitat. El que no és acceptable és que Castelló es quede fora de la primera divisió del corredor mediterrani i que, a més a més, l’Ajuntament es quede callat, acceptant en silenci no rebre les infraestructures que necessitem. Per això proposarem aquesta declaració institucional i farem tot el possible per pressionar a tots els nivells per tal que l’estació de Castelló estiga a l’alçada del que requereix la nostra ciutat i el nostre entorn”.