Enric Nomdedéu Biosca, com a portaveu del Grup Municipal BLOC-Compromís, d’acord amb l’article 84 del Reglament Orgànic del Ple i de les seues Comissions de l’Ajuntament de Castelló, proposa l’adopció de la següent:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

En les darreres s’ha fet pública la voluntat del Govern Espanyol de descartar la duplicació del túnel d’eixida de l’estació de Castelló en el projecte de línia d’alta velocitat. D’aquesta manera, Castelló es converteix en un ‘coll de botella’ del corredor mediterrani.
Una vegada més, doncs, l’estació de trens de Castelló no estarà a l’alçada d’allò que es mereix la nostra ciutat. Des del principi, va nàixer mal plantejada, com ho demostra, per exemple, el fet que mai s’haja solucionat satisfactòriament el tema de l’aparcament en les seues immediacions. Ara, amb la decisió del Ministeri de Foment de descartar la duplicació del túnel d’eixida de l’estació en el projecte de la línia d’alta velocitat Castelló-Tarragona, la nostra estació quedarà totalment desfasada i, a més a més, es perjudicarà el trajecte del corredor mediterrani.
Després d’anys de problemes derivats de la mala execució de l’estació, com ara goteres o sorolls, ara ens trobem amb aquesta decisió que confirma el que ja ens temíem: que l’estació de Castelló queda fora de les prioritats a l’hora d’equiparar-la a d’altres.
Des de Compromís entenem que aquesta qüestió, que l’adequació de l’estació de Castelló per a la línia d’alta velocitat, hauria de ser una qüestió de sentit comú per part del Govern Espanyol i de la voluntat de millorar les possibilitats econòmiques no tan sols del País Valencià, sinó del conjunt de l’Estat; però el cas és que una vegada més Castelló i el País Valencià poden quedar arrere.

En atenció a aquestes consideracions, i a proposta del Grup Municipal del BLOC-Compromís, el Ple de l’Ajuntament de Castelló acorda:

− Exigir al Govern Espanyol que el projecte de línia d’alta velocitat ferroviària s’incloga una solució tècnica per tal que l’estació de Castelló dispose de doble via a les dues entrades i eixides.
− Cas que tècnicament no siga possible adaptar l’estació de trens actual, demanar la posada en marxa d’un projecte per tal de construir una nova estació específica per a l’alta velocitat a la ciutat de Castelló.

Enric Nomdedéu Biosca
Portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Castelló

Castelló de la Plana, 17 d’abril de 2013.

en Junta de Portaveus
en Junta de Portaveus