La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha anunciat que preguntaran en Corts Valencianes pel futur d’aquest Centre, i també pel nombre de targes sanitàries assignades a cada Centre, a cada metge i a cada pediatra.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “davant dels rumors reiterats de tancament del Centre de Salut de la Plaça de la Constitució, volem saber si l’equip de govern del PP està a favor o en contra del tancament. Preguntarem si s’ha mantingut algun tipus de contacte amb la Conselleria de Sanitat per tal d’evitar a la ciutadania transtorns i molèsties”.
La regidora de Compromís ha explicat que “contemplem amb preocupació la intenció de la Conselleria d’eliminar centres de salut. En aquest cas, serien més de 9000 targes sanitàries les que es veurien afectades, la qual cosa significa implicaria els titulars més tots els beneficiaris assignats a la tarja sanitària. El tancament del Centre de Salut de la Plaça de la Constitució acabarà afectant, doncs, a més de 15.000 persones. Per les característiques de la zona, amb un alt percentatge de gent gran amb dificultats de desplaçament a altres centres de salut més llunyans”.
Ali Brancal ha anunciat també que “farem preguntes parlamentàries per saber el nombre de targes assignades a cada Centre de Salut i la proporció per metge i per pediatra, i pel futur del Centre de la Plaça de la Constitució. No podem seguir retallant en qualitat de l’atenció sanitària, ni agrupar les malalts per fer rendible la despesa”.
Finalment, la representant de Compromís ha recordat que “en el document de treball per als fòrums d’urbanisme, aquest centre apareix com a una dels dotacions necessàries per al Castelló del futur. Per això no s’entén que, al mateix temps, a usuaris i professionals del centre els arriben notícies d’un possible tancament, fet que s’evidencia també en la deixadesa i la manca de manteniment del Centre”.