El representant de Compromís en el districte Est, Vicent Martinavarro, ha denunciat el fet que Conselleria està desplaçant els estudis que abans es podien realitzar a Castelló a la localitat d’Onda, de manera que es desaprofitaran els mitjans tècnics de què es disposa i es complicarà l’accés als estudis a moltes persones.

El representant de Compromís per Castelló en el Consell de Districte Est, Vicent Martinavarro, ha recordat que “els estudis de ceràmica, des de l’FP fins al actuals Cicles Formatius, han estat presents a l’IES El Caminàs des de fa més de 25 anys. Fins fa poc, els alumnes que volien fer estudis de ceràmica en la nostra ciutat podien fer-los en el centre públic depenent de la Conselleria d’Educació o bé en el centre Servef depenent de la Conselleria de Treball, prop de l’Avinguda de l’Alcora i de la Universitat Jaume I”.
El representant de Compromís per Castelló ha denunciat que “la desagradable sorpresa ha sigut que, en poc anys, tot açò desapareixerà ja que la Conselleria d’Educació està desplaçant els citats estudis de ceràmica a Onda, tot deixant les instal·lacions de l’IES El Caminàs amb només un PQPI de ceràmica, i les instal·lacions del centre depenent de la Conselleria de Treball sense ús, amb el perill d’abandonar les instal·lacions, que tan van costar fa uns anys posar-les en marxa”.
Vicent Martinavarro ha explicat que “la Conselleria d’Educació té previst no obrir el procés de matrícula enguany igual com ho va fer l’any passat, i talla d’aquesta forma el poder saber la matrícula real de l’IES El Caminàs, una de les excuses que posa per tal de desplaçar els estudis de ceràmica a Onda: que hi ha poca matrícula. El departament de ceràmica de l’IES El Caminàs ha recollit 50 signatures entre els alumnes que volen fer estudis de ceràmica, en el nostre centre i en l’IES Sos Baynat, desmentint clarament les raons de la Conselleria d’Educació”.
Finalment, el representant de Compromís ha lamentat “aquesta determinació de Conselleria que afecta a molts alumnes potencials que podien realitzar uns estudis amb uns bons mitjans tècnics i que ara no es podran realitzar en la nostra ciutat”.