La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha recordat que l’equip de govern continua sense informar de les inspeccions realitzades en el mercat dels divendres, mentre qualsevol persona pot apreciar que s’infringeixen nombroses qüestions, entre elles la presència de menors en hores lectives en parades de venda.

Ali Brancal, regidora de Compromís per Castelló ha recordat que “fa més d’un any que hem demanat el llistat d’inspeccions fetes al mercat del Grau que té lloc cada divendres. Una vegada més, l’equip de govern actua amb opacitat, ocultant informació als grups de l’oposició i, per tant, a la ciutadania”.
La regidora de Compromís ha explicat que “la inexistència de cap sanció durant els darrers anys fa evident que hi hagut mancances greus en el control del mercat. De fet, qualsevol visitant del Mercat ha pogut comprovar fets com que el 99% dels venedors no exhibeixen l’autorització, que no es respecten els espais assignats i que la majoria dels productes no tenen el preu, per destacar alguns dels aspectes més evidents”.
En aquest sentit, Ali Brancal ha comentat que “hem treballat de valent per tal de millorar l’ordenança; ara, acaba d’entrar en vigor, de manera que caldrà aplicar-la. Esperem que aquests canvis servisquen per tindre sota control tots els aspectes organitzatius del mercat. L’ordenança que hi havia, ni es complia i ni es feia complir”.
Ali Brancal també ha afegit que “ni Soler, regidor de mercats, ni Ximo Torres, responsable de policia, es prenen seriosament cap aspecte del control. Hi ha fets en el mercat del Grau susceptibles de sancions greus que es deixen passar. Cada divendres hi ha menors que, en horari escolar, ajuden els seus pares a vendre o, simplement, estan en la parada de familiars, davant la mirada impassible dels responsables d’evitar situacions d’il·legalitat. Preguntarem per aquest tema, també, en serveis socials, perquè és sembla especialment greu”.