Enric Nomdedéu ha recordat que el plenari municipal de febrer d’enguany va acordar instar la Conselleria a trobar una solució urbanística per a que les restes de la muralla siguen accessibles des de la superfície, i ha lamentat que ara el PP ignore aquesta proposta.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha denunciat que “una vegada més el PP ha demostrat la seua nul·la vocació de promocionar del nostre patrimoni històric, després de l’anunci que la muralla trobada en les obres del TRAM es taparà”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “en el plenari de febrer, i a proposta de Compromís per Castelló, es va aprovat per unanimitat una declaració institucional en la qual s’instava a la a la Conselleria de Transports a que incorporara els elements patrimonials defensius de l’entorn del carrer Governador dins les obres del TRAM, tot trobant una solució urbanística per a que foren visualment accessibles des de la superfície. Malgrat això, ara se’ns diu que la muralla es taparà i que, per tant, aquest patrimoni no serà ni visitable ni visualment accessible”.
El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha lamentat “la falta de sensibilitat del PP se suma a la nul·la capacitat d’influència de l’alcalde de Castelló, incapaç d’aconseguir que allò aprovat pel plenari siga tingut en compte per la Conselleria”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “els elements que s’han trobat tenen una especial importància dins el patrimoni de la nostra ciutat. Així, aquestes restes corresponen a la segona muralla de Castelló, i podrien representar la troballa més important d’ençà el descobriment de la Torre dels Alçaments. Malgrat açò, i malgrat la facilitat tècnica que representa el fet que hagen estat trobades en sòl públic i que es troben a molt poca profunditat, el PP marginarà una vegada més el nostre patrimoni històric”.