La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que gràcies a les propostes del seu grup s’impulsaran els Camins Escolars Segurs i es facilitaran els tràmits per a la creació de noves empreses.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “el plenari municipal de demà aprovarà dues mocions plantejades per Compromís: la posada en marxa d’itineraris escolars segurs i l’adhesió de Castelló al programa Emprende en 3 per fomentar la creació d’empreses a través d’internet”.
La regidora de Compromís ha comentat que “la primera de les mocions proposa que els tècnics municipals, conjuntament amb les associacions de mares i pares, la resta dels agents socials i cossos de seguretat de Castelló, estudien i coordinen la implantació del Camins Escolars Segurs de forma gradual a partir del proper curs escolar. Aquests Camins pretenen promoure i facilitar que xiquets i xiquetes vagen a l’escola a peu i de manera autònoma, és a dir, sense l’acompanyament dels adults. Es tracta d’una via i xarxa d’accés preferent a la escola, escollida entre aquells recorreguts més utilitzats per l’alumnat, on s’assegura una alta seguretat i comfortabilitat als vianants. Els principals objectius de la iniciativa són la consecució d’un model de mobilitat sostenible i l’assoliment d’una major seguretat als carrers de la nostra ciutat”.
Pel que fa a l’altra, Ali Brancal ha recordat que “Emprende en 3 és una iniciativa del Govern d’Espanya, en col·laboració amb la resta d’Administracions Públiques, que agilitza els tràmits de creació d’empreses i les comunicacions amb els emprenedors mitjançant eines d’Administració Electrònica. Emprende en 3 servirà perquè els ciutadans puguen crear empreses a través d’Internet, així com agilitzar determinats tràmits directament amb les entitats locals, mitjançant la presentació electrònica de declaracions responsables i comunicacions prèvies”.