La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha denunciat els incompliments de la Conselleria pel que fa al pagament de les subvencions de l’Escola Taller.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació deu a l’Ajuntament de Castelló 525.800 euros corresponents a les subvencions per a les fases II a III de l’Escola Taller”.
La regidora de Compromís ha comentat que “des del 29 de juny del 2012 fins al 29 de juny de 2013 l’Ajuntament de Castelló no ha cobrat ni un euro de la subvenció que li correspon per aquestes fases de l’Escola Taller. Cal recordar que el programa d’escoles taller, que ofereix formació encaminada a l’ocupació a joves menors de 25 anys finalitzarà definitivament el 28 de desembre d’aquest any. Així doncs, al deute esmentat caldrà afegir molt probablement el d’aquesta darrera fase, uns altres 266.000 euros que no sembla que vagen a ser abonats tampoc per part de la Conselleria. En total el que queda per abonar del projecte Escola Taller ascendeix a 792.655 euros”.
Ali Brancal ha denunciat que “la política de Conselleria ha estat no pagar les subvencions fins que moltes entitats que portaven els programes d’escoles taller han hagut de tancar per impagaments. En el cas de la de Castelló, si el tancament no s’ha produït ha estat perquè l’Ajuntament ha hagut d’avançar els diners, tot llevant-los evidentment d’altres pagaments que queden pendents”.
Finalment, la regidora de Compromís ha lamentat que “la Conselleria siga incapaç de complir amb les seues obligacions econòmiques, més encara en una qüestió cabdal com és la formació per a l’ocupació”.