El representant de Compromís per Castelló en la Junta de Districte Nord, Pepe Cueva, recorda que l’abandonament de la zona compresa entre la Ronda Nord, l’Avinguda Barcelona i el Carrer Paco Pascual va provocar, ara fa un any, un incendi que va afectar aquesta zona.

El representant de Compromís per Castelló en la Junta de Districte Nord, Pepe Cueva ha explicat que “fa un any de l’incendi d’una gran superfície de sòl inclòs com a urbà però sense urbanitzar, molt propera a l’Hospital General i també a l’Hospital Jaume I, i malgrat això la superfície que es va cremar torna a ser un polvorí de brossa i brutícia ”.
Cueva traslladarà aquesta problemàtica a la nova reunió que es convoque de la Junta de Districte Nord, perquè al concentrar-hi bona part d’espai urbans abandonats, es garantisca la neteja “dels solars que envolten la ciutat, de manera que es compleixen les condicions mínimes de salubritat i aquests solars no siguen focus de plagues, rosegadors i fem que juntament amb la brossa acumulada fan d’aquestes superfícies una bomba de rellotgeria. A més a més, cal recordar que molts d’aquests solars estan en mans de constructores, que no tenen cap cura de l’entorn i que no pateixen els efectes perniciosos d’aquesta deixadesa”.
Pepe Cueva ha afirmat que a per tal d’activar espais abandonats calen mesures per regenerar “espais agrícoles, impulsar un banc de terres efectiu i participatiu, així com obligar als propietaris de terrenys a mantenir-los en condicions òptimes ”.
Pepe Cueva ha anunciat que “Compromís demanarà una definició i un bon llistat dels solars del conjunt de la ciutat, tot diferenciant els urbanitzables dels que no ho són per tal d’exigir la seua neteja i adequació. En aquest sentit, cal definir molt bé les parcel·les no utilitzables per a l’edificació per la seua reduïda extensió, forma o emplaçament, per tal de buscar-ne usos i evitar abandonaments. A més a més, ja hem demanat en comissió que se’ns done un llistat de quins solars es troben actualment amb un procés de neteja per via executiva, per saber com i on està actuant l’Ajuntament en aquest tema”.
Finalment, el representant de Compromís per Castelló ha afirmat que “esperem que amb motiu de les altes temperatures no tinguem una desgràcia que hauríem de lamentar per la deixadesa de l’equip de govern en aquesta qüestió”.