El representant de Compromís per Castelló en el Consell de Districte Centre, Ignasi Garcia, ha denunciat el fet que, segons la Secretaria d’Estat de Relacions amb les Corts, la cessió de l’immoble ha estat resolta des de març de 2013.

El representant de Compromís per Castelló en el Consell de Districte Centre ha recordat avui que “l’antiga seu de la delegació d’hisenda en Castelló porta buida des de l’any 2006. En tot aquest temps, s’ha anunciat (el 17 de Juliol del 2012) un conveni on la Generalitat invertiria 4 milions d’euros en la remodelació l’edifici. Quatre mesos després Compromís denunciava la pèrdua de 250.000 euros de subvenció; amb l’arribada dels pressupostos del 2013, la desviació d’un milió i mig, i al març la finalització del conveni”.
El representant de Compromís ha comentat que “el passat 19 de juny d’enguany, Miguel Ángel Mulet anunciava un nou conveni per la remodelació de l’edifici, i el xifrava en sis milions d’euros. Doncs bé, entenem que aquest anunci és un “órdago”, quan no s’ha executat ni un cèntim de l’anterior, no hi ha massa motius per creure que aquest si que s’executarà. De fet, l’únic que demostra el fet que l’Ajuntament treballe en un nou esborrany, és que Compromís tenia raó quan afirmava que no s’estava complint l’actual conveni”.
Amb tot, Ignasi Garcia ha denunciat que “la situació és més greu, ja que tal com és desprén del document adjunt, de la Secretaria d’Estat de Relacions amb les Corts, la cessió de l’edifici d’hisenda ha sigut resolta, i des de març del 2013 l’immoble torna ha estar en mans de l’Estat”. Per a Ignasi Garcia “l’antic edifici d’hisenda és convertirà en el Waterfront de Bataller, ja que des de el 2006 el PP s’ha dedicat a fer declaracions en premsa al respecte, però cap inversió. Les declaracions de l’alcalde on afirma que aquesta remodelació serà realitat en l’actual legislatura son més que qüestionables si ens fixem en els antecedents”.
Finalment, el representant de Compromís en el Districte Centre ha afegit que “demanem a l’alcalde que cal aprofitar la necessitat d’elaborar un nou conveni amb l’Estat i, així, canviar l’ús que li volen donar a l’antic edifici d’hisenda. El districte centre te molts espais culturals; ningú entén perquè obrim un de nou, sobretot quan anem a pagar 150.000 euros més iva, per utilitzar 2.400 metres quadrats de l’edifici Hucha, i en l’antiga delegació d’hisenda hi ha 4.200m2 que ens eixirien debades”.