La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament ha exposat qüestions relatives a racionalització de la despesa municipal.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat que en comissions informatives ha comentat que “una vegada conegut el cost de la subvenció dels Premis Tardor de Poesia, entenem que cal replantejar-se la manera d’invertir aquestes diners. Actualment, l’Ajuntament destina 10.000€ a aquests premis, organitzats formalment per una associació que només aporta 557€. A més a més, entre la Dávalos-Fletcher i la Diputació aporten 9.000€ més, de manera que per a donar un premi de poesia de 9.000€, es gasten quasi 20.000€, dels quals la meitat els aporta l’Ajuntament”.
Ali Brancal ha recordat que “actualment, l’Ajuntament de Castelló convoca el Premi Flor Natural de Poesia, i entenem que allò raonable seria concentrar els esforços econòmics en aquest premi, i no sobredimensionar subvencions a entitats particulars de manera que un premi acabe costant molts més diners públics que la pròpia dotació concedida a la persona guanyadora”.
En les comissions d’avui, Compromís també ha insistit “en la importància que el programari que es fa servir en les instal·lacions municipals siga lliure, de manera que es reduïsca el més possible les despeses derivades del pagament de llicències informàtiques. Des de l’equip de govern se’ns ha dit que els serveis informàtiques estan treballant en la qüestió”.