La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament ha explicat que la Conselleria deu 525.800€ en subvencions per l’Escola Taller, deute al que probablement se li haurà d’afegir 266.000€ més per la darrera fase.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha anunciat que el seu Grup “presenta una declaració institucional al proper plenari per tal de demanar a la Conselleria de d’Economia, Hisenda i Ocupació que faça efectius els pagament que deu els projectes d’Escoles Taller i Tallers d’Ocupació dins de l’exercici pressupostari actual”.

La representant de Compromís per Castelló ha explicat que “la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació deu a l’Ajuntament de Castelló 525.800 euros corresponents a les subvencions per a les fases II a III de l’Escola Taller. Des del 29 de juny del 2012 fins al 29 de juny de 2013 l’Ajuntament de Castelló no ha cobrat res de la subvenció que li correspon. Cal recordar que el programa d’escoles taller, que forma per a l’ocupació a joves menors de 25 anys, finalitzarà definitivament el 28 de desembre d’aquest any. Al deute esmentat caldrà afegir probablement el d’aquesta darrera fase, uns altres 266.000 euros que no sembla que vagen a ser abonats tampoc per part de la Conselleria. En total el que queda per abonar del projecte Escola Taller ascendeix a 792.655 euros”.
Ali Brancal ha comentat que “la política de Conselleria ha estat no pagar les subvencions fins que moltes entitats que portaven els programes d’escoles taller han hagut de tancar per impagaments. Si la de Castelló no ho ha fet ha estat perquè l’Ajuntament ha avançat els diners, llevant-los evidentment d’altres pagaments que queden pendents”.
Finalment, la regidora de Compromís per Castelló ha afegit que “en la declaració institucional també demanem a la Conselleria que agilitze la convocatòria dels projectes d’Escoles Taller i Tallers d’Ocupació per considerar-los una bona iniciativa de formació per a l’ocupació”.