Enric Nomdedéu ha explicat que l’alcalde de Castelló va criticar amb duresa el fet que Tarragona al·legara al projecte de Tercer Fil al seu pas per la ciutat catalana pels hipotètics retards que això podia provocar, però calla ara que la Confederación Nacional de la Construcció, de la que és dirigent un assessor d’Alberto Fabra, presenta un recurs contra el projecte.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha recordat que “fa un parell de setmanes, l’alcalde Bataller va recriminar que el govern municipal de Tarragona plantejara al·legacions al Tercer Fil ferroviari al seu pas per la ciutat; de fet, va encetar una campanya en premsa i en les xarxes socials carregant contra l’autonomia municipal de Tarragona, una autonomia que el propi Ajuntament de Castelló ha exercit en innombrables ocasions per al·legar a tot tipus d’infraestructures”.
Enric Nomdedéu ha apuntat que “ara, aquesta campanya se li ha tornat en contra, a Bataller, ja que la Confederación Nacional de la Construcció, de la que és dirigent un assessor d’Alberto Fabra, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra els plecs de condicions dels contractes presentats per ADIF relacionats amb aquestes obres. Un recurs que sí que pot representar un retard important en l’execució de les obres. Doncs davant d’açò, l’alcalde Bataller no ha dit res de res”.
El portaveu de Compromís per Castelló ha comentat que “el que queda ben clar és que els atacs de l’alcalde de Castelló contra l’autonomia municipal d’una altra ciutat representaven una greu irresponsabilitat, un exercici de tacticisme electoralista que poc tenia en compte els interessos de Castelló. Aquest és l’alcalde que tenim”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “a més a més d’haver de patir el fet que els diferents governs espanyols invertisquen milions i milions en alta velocitat en llocs deficitaris mentre deixaven de banda el corredor mediterrani, ara el “Pla B”, anomenat Tercer Fil ferroviari, també pot patir més i més retards. Aquesta és la política del PP i aquestes les seues prioritats”.