Enric Nomdedéu ha explicat que el seu Grup presenta una declaració institucional a través de la qual l’Ajuntament instaria la Confederación Nacional de la Construcción a retirar el recurs contenciós-administratiu contra els plecs de condicions relacionats amb la licitació del tercer fil ferroviari al corredor mediterrani, per tal d’evitar el retard en l’execució de les obres.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha recordat que “la Confederación Nacional de la Construcció, de la que és dirigent un assessor d’Alberto Fabra, ha presentat un recurs contenciós administratiu contra els plecs de condicions dels contractes presentats per ADIF relacionats amb les obres del tercer fil del corredor mediterrrani. Un recurs que sí que pot representar un retard important en l’execució de les obres”.
El recurs ve motiva, segons comenta el portaveu de Compromís a l’Ajuntament “per la inclusió, per part d’Adif, d’un criteri de valoració en el concurs que bonifica amb 15 punts més a “les empreses que renuncien voluntàriament a l’aplicació de la revisió de preus”, que és una actualització del cost de l’obra a executar, els materials o la mà d’obra que la llei permet fer a partir del primer any des de l’adjudicació del contracte o a partir del 20 % d’execució de les obres. Una decisió que els contractistes consideren la il·legal, i que vindria a empitjorar definitivament la complicada situació que travessa el sector”.
Enric Nomdedéu ha manifestat que “a més a més d’haver de patir el fet que els diferents governs espanyols invertisquen milions i milions en alta velocitat en llocs deficitaris mentre deixaven de banda el corredor mediterrani, ara el “Pla B”, anomenat Tercer Fil ferroviari, també pot patir més i més retards. Amb les clàusules que inclou Adif que han motivat el recurs per part de la Confederació d’aquest recurs, allò únic cert és que els perjudicats sembla que tornarem a ser, una vegada més, la nostra economia, les nostres exportacions i, en definitiva, la societat valenciana”.
Finalment, el representant de Compromís ha afegit que “davant d’aquesta circumstància, presentem una declaració al plenari per tal d’instar la Confederació a retirar el recurs per tal de no retardar l’execució de les obres”.

Podeu consultar el text de la declaració institucional punxant ací.