La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha recordat que de les 305 ordres de neteja de solars iniciades entre 2011 i 2012, la majoria no s’han executat, i ha destacat que allò rellevant no és el número d’expedients iniciats, sinó el fet que a Castelló hi ha moltíssims solars bruts, insalobres i sense tancar.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha lamentat que “el PP haja rebutjat la nostra moció en la qual plantejàvem l’elaboració d’una ordenança específica que regulara la neteja dels solars de la ciutat, tot especificant les superfícies que es consideraran com a tals i les obligacions de les persones propietàries pel que fa a neteja, manteniment i tancat”.
Davant dels arguments esgrimits pel responsable de l’àrea durant el plenari, la regidora de Compromís ha recordat que “és cert que s’han iniciat 305 ordres de neteja de solars entre 2011 i 2012, però també és cert que la majoria no s’han executat, amb la qual cosa els solars continuen bruts i en molts casos plens de brossa i rates. Poc importa la gestió administrativa si al final la ciutat està plena de solars buits degradats”.
Ali Brancal ha comentat que “aquesta situació reflecteix molt bé la manera de governar del PP: anuncien xifres buides i amb elles volen escudar-se de la realitat, que en aquest cas no és altra que la lamentable situació de molts solars, mentre el temps passa i l’Ajuntament no fa res”.
La regidora de Compromís ha explicat que “en la nostra moció també proposàvem que l’Ajuntament es comprometera a efectuar, com a mínim i mitjançant els serveis corresponents, una inspecció anual dels solars i parcel·les ; actualment, la major part de ciutats i molts pobles ja disposen d’una ordenança que regula específicament aquests aspectes, i no entenem per què el PP de Castelló no ho considera necessari ací”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “continuarem, doncs, sense ordenança, sense pressupost suficient per executar la majoria d’ordres de neteja i, per desgràcia, amb molts i molts solars degradats i bruts. Això és el que ha votat el PP i eixe és el seu model de ciutat”.