La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha lamentat que el PP no vulga uns pressupoestos participatius definits per la ciutadania, i que preferisca el seu model arbitrari i sense una consignació fixa, un model on l’equip de govern sempre es reserva el dret de veto de les propostes ciutadanes.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha lamentat que “el PP haja rebutjat la nostra moció en la qual plantejàvem la regulació d’un procés de pressupostos participatius en el qual s’implicara als òrgans de participació municipals, als Grups Municipals i a ciutadania en general”.

La regidora de Compromís ha explicat que “els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia directa que permet als ciutadans influir o decidir directament sobre els pressupostos públics, mitjançant processos de participació ciutadana. Aquest mètode de participació fomenta la transparència en la gestió i la implicació de la ciutadania en la presa de decisions i l’empodera a l’hora de prendre consciència de la rellevància de la política en el seu dia a dia”.
Ali Brancal ha comentat que “malgrat tot açò, el PP va votar en contra de la nostra moció, que pretenia que el model de pressupostos participatius fóra elaborat, precisament, amb la participació de la ciutadania. Un model que assignara un percentatge mínim dels pressupostos municipals anuals a la participació directa de la ciutadania; que siga vinculant, on clarament s’establisca que les decisions preses a través dels pressupostos participatius seran necessàriament assumides per l’Ajuntament; que incorpore tant els òrgans de participació municipal, com les associacions veïnals, com persones a títol individual; que tinga una calendarització clara i que permeta una participació eficaç i clara; i que siga participatiu dels del primer moment, és a dir, que estiga definit a partir de les aportacions dels òrgans de participació municipals, dels Grups Municipals, i de la ciutadania en general”.
Finalment, la portaveu adjunta de Compromís ha afegit que “sembla que el PP prefereix el seu model, un model que no s’aplica tots els anys, que no dona rellevància vinculant a les opinions de la ciutadania ni reserva un percentatge mínim a les decisions ciutadanes. Un model que, de fet, acabava servint per actuacions de manteniment de serveis o d’instal·lacions ja existents, i que permetia a l’equip de govern a vetar les demandes que no els interessava”.