El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat que una qüestió tan bàsica com que els noms dels carrers puguen ser escrits en valencià en la documentació oficial expedida per l’Ajuntament ha estat qualificada de “impossible” per part de l’equip de govern municipal.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que “ara que celebrem el 9 d’Octubre, la Diada del País Valencià, potser és especialment significatiu el fet que continuem constatant que el PP continua sense fer allò necessari per tal que el valencià, la llengua pròpia de la nostra ciutat, ocupe el lloc que li pertoca”.
El representant de Compromís ha comentat que “fa alguns mesos, i per part del nostre Grup Municipal, es va demanar que els noms del carrers pogueren figurar, en qualsevol document oficial, en la seua forma en valencià; a hores d’ara, i malgrat que tots els carrers de Castelló tenen un nom en valencià, cap document expedit per l’Ajuntament contempla aquesta versió en valencià del nom, que sempre figura en castellà. Doncs bé, mesos després d’aquesta sol·licitud se’ns respon per part de l’equip de govern que per “qüestions tècniques” els carrers no podran aparéixer amb el nom en valencià”.
Vicent Marzà ha recordat que “el País Valencià no és l’únic territori bilingüe de l’Estat Espanyol ni Castelló l’única ciutat valenciana, però malgrat això per al PP resulta “extremadament complex, si no impossible” que una qüestió tan bàsica com poder reflectir el nom d’un carrer en la nostra llengua es puga dur a terme. Sembla evident que si no hi ha voluntat, tot resulta impossible”.
El portaveu de Compromís també ha posat com a exemple d’aquesta manca de voluntat “la gran quantitat de fullets informatius, retolacions, cartelleria o d’altres comunicacions amb la ciutadania que s’elaboren exclusivament en castellà”.
Finalment, Vicent Marzà ha afegit que “a banda dels actes institucionals propis del 9 d’Octubre, cal que el PP recorde que la Diada dels valencians i les valencianes també representa la nostra voluntat de pervivència com a poble i que la nostra llengua i la seua promoció és una qüestió bàsica que ens defineix i que els projecta al món”.