El portaveu local de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que el Grup Municipal presentarà una declaració institucional en la qual es rebutja la darrera reforma elèctrica, una reforma que augmenta el preu de la llum al consumidor, desmotiva l’estalvi, penalitza l’autoconsum i ofega el sector de les energies renovables.

El portaveu local de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha nunciat que el Grup Municipal a l’Ajuntament presentarà una declaració institucional per tal de “manifestar el nostre rebuig al Reial Decret-Llei 9/2013, de mesures per a l’estabilitat financera del sistema elèctric, i a l’esborrany de Reial Decret sobre autoconsum. L’esmentat decret suposa una reforma que, amb l’excusa d’acabar amb l’anomenat dèficit tarifari, només beneficia l’oligopoli de les grans empreses productores d’energia elèctrica convencional i, per contra, perjudica directament els consumidors, d’una banda, i les empreses d’energia renovable, d’una altra”.
El representant de Compromís per Castelló ha recordat que “el decret ha comportat augments en el preu de la llum, així com la possibilitat d’eliminar el bo social; a més a més, consolida un augment del 127% en la part fixa de la factura, la que no depèn del consum, de manera que tampoc no incentiva la reducció del consum”.
Vicent Marzà també ha explicat que “ara el consum de l’energia generada pels particulars es pagarà un 27% més car que el consum convencional, en el que representa una mesura clarament coercitiva per a l’autoconsum. A més a mes, el decret deroga les ajudes a la producció d’energia elèctrica mitjançant tecnologia solar fotovoltaica, en un pas més del que ja va ser la reforma de gener de 2012 que suprimia les primes a les energies renovables, de cogeneració i residus”.
Finalment, Vicent Marzà ha afegit que “aquesta reforma energètica només persegueix assegurar els beneficis de les grans empreses elèctriques, augmenta el preu de la llum al consumidor, desmotiva l’estalvi, penalitza l’autoconsum i ofega el sector de les energies renovables, per la qual cosa des de Compromís la veiem molt negativa i plantejarem que l’Ajuntament es posicione en contra”.