La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha recordat que en el plenari de març el seu Grup va presentar una moció per a crear un Consell Municipal d’Igualtat, que servirà per promoure la participació en la presa de decisions en aspectes relacionats amb la igualtat d’oportunitats.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha anunciat avui que “la proposta de Compromís aprovada en el plenari de març, en breu es concretarà. Així, el Consell Municipal d’Igualtat serà una realitat pròximament. Per fi s’estan generant els mecanismes administratius necessaris per a l’aprovació d’aquest òrgan sectorial”.
Ali Brancal ha comentat que “la propera setmana es definiran les entitats i associacions que en formaran part i es fixaran els objectius i les funcions. En quant aquests aspectes es definisquen i consensuen, el plenari municipal aprovarà la creació formal d’un nou Consell Sectorial, el d’Igualtat”.
La regidora de Compromís per Castelló ha explicat que “no es tracta de crear un òrgan inexistent. Es tracta de donar-li forma i de valorar orgànicament el treball en igualtat de l’Ajuntament i de les associacions de Castelló. Es tracta, sobre tot, de promoure la participació per encertar en la presa de decisions en els assumptes públics que ens afecten a tots i totes. Gràcies al treball del Servei d’Igualtat d’Oportunitats ja estan incentivades i provades demostrades les ganes de treballar de les associacions i està creat el costum de reunir-se, proposar, valorar propostes”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “esperem que aquesta creació d’un nou òrgan sectorial servisca per fer encara més participativa i transparent la gestió en un àrea tan important com és la igualtat d’oportunitats”.