El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat que en una moció que es debatrà al proper plenari es plantejarà que les entrades d’espectacles culturals, artístics o esportius finançats amb diners públics deixen de repartir-se discrecionalment per part de l’equip de govern.
El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha informat que “el nostre Grup Municipal ha presentat una moció que es debatrà en el plenari de la setmana que ve en la qual es planteja crear una comissió que elabore un nou model de repartiment de les entrades gratuïtes per a espectacles culturals, artístics o esportius que corresponen a l’Ajuntament. Aquest nou model haurà de defugir de la discrecionalitat, obrir l’accés a les entrades al conjunt de la ciutadania i evitar que siguen els regidors qui acaben concedint o no entrades a individus o col·lectius”.
Vicent Marzà ha explicat que “”Ajuntament de Castelló contribueix amb recursos públics a nombroses activitats culturals i esportives que se celebren a la nostra ciutat, bé directament o bé a través de Castelló Cultural. A canvi d’aquest recolzament, l’Ajuntament de Castelló disposa regularment d’entrades per accedir gratuïtament als espectacles finançats amb diners municipals. Aquestes entrades són repartides per l’equip de govern; unes poques entre els grups de l’oposició i la resta entre associacions o particulars, amb criteris discrecionals i, en qualsevol cas, no coneguts per la ciutadania. Al capdavall, es tracten d’entrades d’espectacles pagats, total o parcialment, amb diners públics, i per tant el repartiment hauria d’evitar la discrecionalitat per part de l’equip de govern: si els recursos són públics, el repartiment d’entrades ha de ser transparent”.
El portaveu local de ha comentat que “des de Compromís entenem que cal un model alternatiu de repartiment d’aquestes entrades que corresponen a l’Ajuntament. Aquest nou model haurà d’evitar la discrecionalitat per part de l’equip de govern o dels grups municipals, per tal que el repartiment no siga percebut com a un favor personal o un tracte preferencial per qüestions polítiques. Un model obert al conjunt de la ciutadania, que no estiga vehiculat a través dels regidors de la corporació per defugir el clientelisme, i que servisca per tal que els recursos públics invertits i que acaben convertits en entrades revertisquen en el conjunt de la ciutadania, i no només en aquelles persones amb una relació directa amb l’equip de govern o amb els grups municipals”.