Ali Brancal ha explicat que gràcies a la moció de Compromís que s’aprovarà en el plenari de dijous, la ciutat de Castelló participarà del conveni impulsat per la Diputació Provincial per tal de senyalitzar i posar en valor el recorregut de la Panderola al pas per Castelló.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “gràcies a la moció de Compromís per Castelló que s’aprovarà en el plenari de dijous, l’Ajuntament de Castelló participarà del conveni impulsat per la Diputació Provincial per tal de senyalitzar i posar el valor el recorregut de la Panderola al seu pas per la nostra ciutat”.
Ali Brancal ha recordat que “la Diputació Provincial va aprovar impulsar un conveni amb els municipis de Castelló, Almassora, Alqueries, Borriana, Vila-real i Onda per tal de posar en marxa un projecte comarcal que senyalitze el recorregut com una mena de recurs turístic, històric i didàctic, com ja s’ha fet entre Vila-real i les Alqueries. Aquest conveni planteja, entre d’altres qüestions: impulsar un concurs escolar per tal de triar el logotip de senyalització del recorregut de la Panderola; estudiar la possibilitat que les escoles-taller, escoles populars o les aules de manualitats o activitats extraescolars dels IES participen en l’elaboració dels cartells o les senyalitzacions del recorregut; l’elaboració de materials divulgatius que incorporen les noves tecnologies de la informació i la comunicació en la promoció (turística, educativa i cultural), com ara fullets informatius o una pàgina web que incorpore la possibilitat d’incloure un codi QR en les senyalitzacions per tal que els futurs visitants puguen accedir a la informació històrica de cadascun dels trams de la Panderola”.
La regidora de Compromís ha apuntat que “entenem que recuperar la memòria de la Panderola és especialment important en un moment en el qual els problemes de mobilitat són un dels reptes clau de Castelló i del nostre entorn. No es tracta de nostàlgia, es tracta de posar en valor el patrimoni històric que representa un mitjà de transport comarcal que ara, amb el projecte del TRAM sense acabar d’engegar, té més sentit reivindicar que mai”.