La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha lamentat que el PP impulse un procés sense quasi temps per debatre les propostes, sense explicar quants diners es destinaran als pressupostos participatius i sense cap informe tècnic, en una mostra més que per a l’equip de govern la participació ciutadana és de cara a la galeria.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha declarat avui que “des de Compromís entenem que els pressupostos participatius són una eina magnífica per a promoure que la ciutadania no siga simple observadora dels esdeveniments i decisions, i que puga convertir-se en protagonista activa del que passa a la ciutat, aprofundint així en una democràcia participativa”.
Per això, la portaveu adjunta de Compromís ha lamentat que “per a l’equip de govern del PP la participació ciutadana no vaja més enllà de la simple aportació d’iniciatives o siga simplement una eina de consulta a la que se pot ignorar. Aquesta manera d’entendre la participació, que és la que es plasma en el model de pressupostos participatius que impulsa el PP, el que fa és empobrir terriblement el que ha de ser la participació”.
Ali Brancal ha recordat que “gràcies a Compromís la Permanent de Participació Ciutadana va acordar col·laborar en l’elaboració d’un bon model de pressupostos participatius que fomente la reflexió activa i la solidaritat, i on els veïns i veïnes tinguen l’oportunitat de conèixer i dialogar sobre els problemes i demandes del resta”.
En aquesta línia, la regidora nacionalista ha apuntat que “la nostra proposta respecte als pressupostos participatius de 2014 és la dotació pressupostària que calga per tal de fer possible l’elaboració d’una normativa clara per als pressupostos participatius del 2015. Si l’Ajuntament de Castelló opta per proposar els pressupostos participatius en la seua gestió econòmica, també ha d’assumir el compromís de facilitar la màxima informació sobre les activitats, obres i serveis municipals. I també donar resposta a les opinions i demandes que es formulen. Volem un procés de pressupostos participatius transparent, eficaç i eficient”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “no ens sembla una manera seriosa de procedir per les següents raons: no hi ha hagut temps material ni tan sols de mantindre reunions amb els membres de les associacions i entitats representades; no se’ns ha donat cap xifra orientativa; en la reunió d’ahir de la Permanent de Participació Ciutadana es va reunir ahir per valorar les propostes de les Juntes de Districte sense cap informe tècnic ni valoració econòmica. Per tot açò entenem que hem perdut una oportunitat magnífica de promoure la participació ciutadana de forma satisfactòria per a tots.