El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat que recolzen plenament les mobilitzacions dels músics contra l’aplicació del 21% a molts productes culturals, entre ells les activitats musicals, cinematogràfiques, teatrals, els llibres electrònics i el mercat de l’art.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que “els músics de Castelló prendran demà dissabte 9 de novembre a partir de les 11 del matí un dels espais cèntrics de Castelló, la plaça de la Pau, per a expressar el seu rebuig a l’aplicació del 21% de l’IVA a les activitats musicals, cinematogràfiques, teatrals, llibres electrònics i el mercat de l’art. Des de Compromís recolzem plenament aquesta reivindicació i animem a la ciutadania a assistir-hi”.
Vicent Marzà ha comentat que “l’augment abusiu de l’IVA, que ens situa quasi al capdavant de la Unió Europea, afecta directament a moltes àrees de creació cultural: actors, escriptors, pintors, i també als consumidors de productes culturals. En definitiva, un atac frontal contra la cultura i, de retruc, contra la llibertat de creació i de pensament”.
El portaveu de Compromís per Castelló ha comentat que “aquesta apujada de l’IVA no és una qüestió merament impositiva o de recaptació; es tracta d’un determinat model de societat que coarta llibertats fonamentals i que en lloc de pretendre el foment de la cultura el penalitza amb impostos exagerats. Eixe és el model del PP, que és totalment oposat al de Compromís”.