Enric Nomdedéu Biosca, com a portaveu del Grup Municipal BLOC-Compromís, d’acord amb l’article 84 del Reglament Orgànic del Ple i de les seues Comissions de l’Ajuntament de Castelló, proposa l’adopció de la següent:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

Davant la situació generada després del tancament de RTVV, la Fundació Huguet, de la que forma part l’Ajuntament i presidida per l’alcalde de Castelló, en reunió ordinària de 30 de novembre de 2013, va acordar fer públic el següent comunicat:
“La Fundació Huguet, sempre defensora de l’ús i la dignificació de la llengua dels valencians, “el nostre català” com deia Enric Valor, davant el tancament de la RTVV, manifesta:

  1. Que aquest tancament comporta un perjudici molt greu per al conreu del valencià, la vertebració del país i la cohesió social.
  2. La seua solidaritat amb els treballadors i treballadores de RTVV i la seua preocupació pel futur dels professionals de la llengua (periodistes, tècnics…) i el sector audiovisual a la nostra comunitat.

La Fundació Huguet considera totalment necessària l’existència de mitjans audiovisuals públics per a la continuïtat i el ple ús social de la llengua”.

En atenció a aquestes consideracions, i a proposta del Grup Municipal del BLOC-Compromís, el Ple de l’Ajuntament de Castelló acorda:

  1. Subscriure plenament el fons i forma del comunicat emés per la Fundació Huguet relatiu al tancament de RTVV.
  2. Donar trasllat del present acord al Consell i als Grups Polítics de les Corts Valencianes.

Enric Nomdedéu Biosca
Portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Castelló

Castelló de la Plana, 5 de desembre de 2013.

vetada pel PP en Junta de Portaveus
vetada pel PP en Junta de Portaveus