El portaveu de Compromís per Castelló ha lamentat el menyspreu del PP cap al valencià, i ha apuntat que han hagut prou escoles que s’han queixat que el material de difusió del Marató que s’ha distribueix en les escoles estava exclusivament en castellà.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que “hem traslladat a la regidoria responsable d’esports el malestar perquè tota la informació de la Marató de Castelló s’ha fet exclusivament en castellà”.
Vicent Marzà ha comentat que “de fet, moltes escoles han protestat pel fet que se’ls ha enviat material només en castellà, malgrat que els xiquets i les xiquetes estudien en valencià. Una incongruència absoluta i un incompliment més de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià per part del PP, que a a més a més incompleix sistemàticament aquesta llei en les seues publicacions i comunicacions internes”.
El representant de Compromís ha considerat “inacceptable, una vegada més, que l’equip de govern faça servir l’excusa de la presa o la urgència, perquè fa un any que se sap que es farà la Marató i perquè una gran part dels treballadors municipals tenen capacitació lingüística per escriure en valencià. Si el material només es fa en valencià és perquè el PP vol fer-ho així, per una voluntat política clara de menysprear el valencià i ignorar la normativa”.
Finalment, Vicent Marzà ha afegit que “cal ser molt contundent amb aquestes qüestions, ja que l’Ajuntament hauria de donar exemple en l’ús i la promoció del valencià; lluny d’això, el que fa el PP és bandejar la nostra llengua i provocar queixes de la ciutadania”.