El representant de Compromís en la plataforma Castelló per la Llengua, Ignasi Garcia, ha assenyalat que el dia 9 de desembre comencen tot un seguit d’actes que conclouran amb la manifestació del 21 de desembre, aquest any més necessària que mai.

El representant de Compromís per Castelló en Castelló per la Llengua “convida a tota la ciutadania a participar en els actes d’aquesta plataforma en commemoració de les Normes de Castelló, que comencen el dilluns 9 en el Centre Municipal de Cultura amb una exposició sobre Carles Salvador, i finalitzaran el 21 de desembre en una manifestació que ara és més necessària que mai”.
Ignasi Garcia ha explicat que “entre tots els actes destaquen les actuacions musicals de Miquel Gil i Pep Botifarra, el 20 de desembre, o la fira d’entitats que el proper 21 de desembre omplirà la plaça Santa Clara d’activitats”.
El representant de Compromís, ha assenyalat que “en menys de tres anys els castellonencs hem passat de tenir 6 canals de televisió en la nostra llengua a cap, i tot per prohibicions com en el cas de TV3, i la mala gestió, clientelisme i corrupció que s’ha viscut a RTVV”.
Ignasi Garcia ha afegit que “el valencià esta sent atacat contínuament pel govern del Partit Popular, bé siga amb la LOMQUE, amb el decret del trilingüisme, amb el de decret de la TIL a les Illes Balears, o el del LAPAO en la Franja, o bé amb els tristos episodis que les forces de seguretat de l’estat han protagonitzat aquest any, en l’Arenal Sound, o la denúncia al veí d’Almenara”.
Finalment, el representant de Compromís ha apuntat que “front un ajuntament que oblida fins i tot el 50é aniversari de la mort d’un castellonenc il·lustre com Lluís Revest, hi ha la societat civil que recorda d’on venim, per construir el país que volem”.